Lezing 'de kracht van literatuur' - zaterdag 13 oktober

Literatuur verrijkt met beelden en emoties. Literatuur verscherpt je blik, verwart en ontwart, literatuur troost en geeft moed.

Rein Janssens is germaniste en staat met beide benen in het uitgeversvak. Hierdoor is ze dan ook geen onbekende voor heel wat Nederlandstalige schrijvers. Tijdens de week van het Nederlands nodigt Davidsfonds Laken i.s.m. Davidsfonds Gewest Brussel haar uit om een lezing te geven over taal en literatuur. Vanuit haar expertise vertelt ze verhalen over boeken en al vertellend zoekt ze zo een antwoord op volgende vragen:

Waarom lezen we? Wat kunnen boeken voor je betekenen? Hoe lezen we? 

Rein leest in deze interactieve lezing fragmenten voor uit boeken die haar hebben geraakt en waarvan zij denkt dat ze de lezer ook zullen raken. Voor de Week van het Nederlands legt Rein de klemtoon vooral op Nederlandstalige auteurs zoals Saskia de Coster, Connie Palmen, Erwin Mortier, Jef Geeraerts, en vele, vele anderen. 
Dankzij persoonlijke verhalen en ontmoetingen probeert ze vervolgens de desbetreffende auteurs in een ruimer kader te plaatsen. Dit maakt van deze lezing een uniek evenement, dat je een bijzondere inkijk in taal, het schrijverschap en literatuur in het algemeen verschaft.

LET OP: Schrijf je in via davidsfondslaken@gmail.com en laat voor 05 oktober weten wat/wie jouw favoriete (Nederlandstalige) boek/schrijver is. Misschien kom je er op 13 oktober dan alles over te weten!

Zaterdag 13 oktober 

14u