Collectie

Niet alleen boeken…

In de bibliotheek hebben we veel meer dan boeken alleen! Een greepje uit ons overige aanbod:

Kamishibais               

Kamishibais zijn houten verteltheatertjes waar tekeningen (de zgn. vertelplaten) kunnen worden ingeschoven en waarop aan de achterkant de voorleestekst staat. Ideaal om een verhaaltje net iets anders voor te lezen. De bibliotheek beschikt over theatertjes en tal van vertelplaten. U kan dit allemaal ontlenen op de klaskaart of op uw leerkrachtenkaart. Ook via de boekenkoffers en pakketten kunt u kamishibais aanvragen.

Luisterboeken

De leukste verhalen voorgelezen op CD! Heel fijn voor kinderen die een extra stimulans nodig hebben bij lezen of gewoon graag luisteren naar verhalen. Deze cd’s zijn vaak heuse hoorspelen. Zeker de moeite om eens eentje te ontlenen en u en uw klas te laten verrassen!

Voor kinderen met dyslexie of andere leesmoeilijkheden hebben we daisyboeken ter beschikking. Meer informatie over daisy’s vindt u op  www.luisterpuntbibliotheek.be

DVD’s

De bibliotheek heeft ook een grote collectie jeugddvd’s. Niet enkel speelfilms, maar ook jeugddocumentaires over talrijke interessante onderwerpen. U vindt er wellicht dvd’s die naadloos aansluiten bij de thema’s in klas.

Spelletjes

De bibliotheek heeft een ruim aanbod educatieve spelen. Gaande van bijvoorbeeld Maan-Roos-Vis-spelletjes rond leesonderwijs tot het Antipestspel. Aarzel niet om hierover meer informatie te vragen. De spelletjes kunnen eveneens bij de boekenpakketten geleverd worden of ontleend worden tijdens het klasbezoek.